izmir escortadana escortescort bayanantalya escortgaziantep escortbursa escortbodrum escortankara escort

Erdemli Manşet

 örnek resim/

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erdemli’de

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erdemli’de
15 Şubat 2020 - 5:50

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, beraberinde KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve Lefkoşa Dostluk Derneği Başkanı Ali Kansu ile birlikte Mersin’in Erdemli ilçesini ziyaret etti.

Bir dizi program için Mersin’e gelen Eroğlu, Erdemli ilçesinde Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Binbaşı Erhan Erdoğan, Emniyet Müdürü Ahmet Şahingözlü tarafından Kıbrıs Şehitliği Anıtı önünde karşılandı.

Eroğlu’na Belediye Başkanlığı adına çiçek takdiminde bulunuldu. Eroğlu kendisini karşılamaya yöresel kıyafetiyle gelen iki çocuk ile de yakından alakadar oldu.

KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’dan Kıbrıs Barış Harekâtı Anıtı ile ilgili bilgi aldı.

Günün anısına Kıbrıs Barış Harekâtı önünde hatıra fotoğrafı çektiren Eroğlu, daha sonra UNESCO tarafından UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Kızkalesi’ne geçti.

Kızkalesi’nde Türkiye’nin limon ihtiyacının yüzde 65’ini üreten Erdemli limonundan taze sıkılmış limonata ikramında bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Eroğlu’na Erdemli’de limon üretimi ve Erdemli Limonundan bahsetti.

Sahilden deniz içindeki Kızkalesi’ni seyreden Eroğlu’na burada Kızkalesi’nin tarihi ile ilgili bilgiyi Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız aktardı. Yıldız, çeşitli medeniyetlerin yaşadığı Kızkalesi’ne özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi göstermesi sonucu nüfusun 250 binin üzerine çıktığını ifade etti. Eroğlu buradan KKTC’ye gitmek üzere Adana Şakir Paşa Hava alanına hareket etti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.