Mersin’de Yasa Dışı Avcılığa Darbe: 500 Metre Misina Ağı Ele Geçirildi
Mersin’in Kazanlı, Adanalıoğlu ve Tarsus sahil hattında yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirildi.
Mersin’in Kazanlı, Adanalıoğlu ve Tarsus sahil hattında yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol ekiplerinin yürüttüğü denetimlere, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı ve Tarsus İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı personeli de destek verdi.
Denetimler sırasında denizde sahipsiz olarak bulunan 9 yasa dışı av düzeneği, 43 demir direk ve yaklaşık 500 metre uzunluğundaki misina ağına, mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el konuldu.
Ağlara takılan bir deniz kaplumbağası ile çok sayıda deniz canlısı ekipler tarafından canlı olarak kurtarılarak yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Yetkililer, su ürünlerinin korunması, deniz ekosisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yasa dışı avcılığın engellenmesi amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.